top of page

vie, 26 mar

|

Metro City Kitchen

Nikkei menu

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Horario y ubicación

26 mar 2021, 17:00 – 27 mar 2021, 19:00

Metro City Kitchen, Jaarbeursplein 15, 3521 AL Utrecht, Netherlands

Acerca del evento

Pop-up restaurant Ceviche Papi

Nikkei avond

Tiradito Nikkei

Corvina │ Nikkei tijgermelk │ jalapeno │ wantan │ koriander

Melting ribs

Ribs │ chaufa │ ei │ soja │ bos ui │ paprika │ rode ui

Kokos locos

Kokos │ mango │ passievrucht │ crumble

€32.50

De Nikkei keuken

Een van mijn lievelingskeukens. Het is een heel interessante keuken, het is de combinatie van de Peruaanse keuken en de Japanse keuken. De Peruaanse keuken is heel rijk en divers. Peru is een van de weinige landen met alle soorten klimaten. Hierdoor heb je een enorme diversiteit aan producten, gerechten en geschiedenis. In elke regio van Peru zijn er verschillende eetgewoontes en gerechten.

Bijvoorbeeld in het zuiden van Peru, eten ze meer granen, aardappelen en mais. Er zijn soepen die eigenlijk een complete maaltijd zijn, want er zitten aardappelen, rijst, kip, lam of kalf, ei, mais soorten in, en een heel rijke bouillon die de hele avond wordt gekookt. Als kind en als volwassenen heb ik een paar jaar in Cusco. Cusco is een heel mooie stad, kleurrijk en vol met cultuur. Hier kan me de soepen na een avondje stappen heel goed herinneren. We gingen naar een plek die El Torito heette, hier kwam iedereen voor een goede soep. Mensen die net uit de kroeg kwamen en mensen die naar hun werk gingen. Dat was een grappige mix, mensen die aan tafel in slaap waren gevallen en mensen die fris en fruitig naar hun werk gingen. Ik kan heel lang blijven vertellen over elke regio, maar ik denk dat ik dat beter kan doen in een editie van elke regio van Peru.

We gaan dus kort door naar de volgende, het noorden van Peru. Hier is het altijd warm, want het zit dichtbij de evenaar dus is het daar het hele jaar rond de 30 graden. Prachtige stranden en ook veel cultuur en hier in het noorden is er bewijs dat de Inca’s en de Maya’s elkaar ontmoet hebben en in plaats van oorlog maken, hebben ze samen gewerkt en technieken gedeeld. Hier zie je de eerste Inca tempels in een piramidale vorm. Maar we gingen praten over eten, ik ben een grote fan van het eten uit het Noorden van Peru. Het is natuurlijk veel vis en zeevruchten. Ceviches in alle kleuren, vormen en smaken. Conchas negras, alleen al als ik er aan denk ben ik voor een seconde terug daar op het strand met een ceviche en een biertje. Maar hier heb je ook natuurlijk een mix met de criolle keuken met gerechten als de seco de cordero of arroz con pato.

Er is natuurlijk ook een jungle in Peru. Hier is het een lekker warm en vochtig klimaat. Heel rijk in fruit. De gerechten zijn voornamelijk met fruit en dieren uit de rivier.

Dit maak de Peruaanse keuken heel rijk en spannend, vooral ook met alle diversiteit aan pepers.

Aan de andere kant de Japanse keuken, een keuken waar de kwaliteit van de producten het belangrijkst is en de producten behandeld worden met heel veel respect. Pure smaken en sauzen die heel veel umami hebben. Met weinig ingrediënten heb je toch een bom van smaken in je mond. Dus als je deze twee keukens bij elkaar brengt heb je een super interessante en verrassende keuken.

In Peru zijn de laatste jaren veel Nikkei restaurants gekomen, het is een keuken die ook in Nederland upcoming is. In Peru is er het restaurant ‘Maido’ van Mitsuharu “Micha” Tsumura, geboren in Lima maar met zijn roots in Osaka Japan.

Maido staat elke jaar in de lijst van de 50 beste restaurants van Latijns Amerika en ook in de lijst van the 50 best restaurants van de wereld. Als je in Lima bent is het een must om bij Micha langs te gaan!

Ik heb voor jullie een drie gangen opgesteld en ik hoop dat ik jullie hiermee op reis kan nemen naar de Nikkei keuken. Sluit je ogen en geniet van deze nieuwe smaken.

Mucho mucho amor

Jean Carlo Chacon Ochoa

Ceviche Papi

Entradas

  • Vrijdag 26 Nikkei menu

    32,50 €
    Venta finalizada
  • Zaterdag 27 Nikkei menu

    32,50 €
    Venta finalizada

Total

0,00 €

Compartir este evento

bottom of page